Što je bolje od čokolade? Tri vrste čokolade. Torta se sastoji od tankog sloja biskvita i tri nježne kreme iz kolekcije BAM čokolada: tamne, mliječne i bijele. Istina, na prvi pogled se čini kao jako puno čokolade, ali recept sam sastavila po svom ukusu i prilagodila količine tako da torta ne bude preslatka. Ako želite slađu tortu, malo povećajte količinu čokolade.
Možete se zasladiti i BAM čokoladnom tortom.
Količine u receptu su dovoljne za 8 komada pečenih u kalupu za torte promjera 18 cm.
-
Biskvit
-
2 jaja (veličine M)
-
60 g kristalnog šećera
-
50 g glatkog brašna
-
10 g BAM kakaa u prahu
-
(ako želite tanji sloj biskvita, upotrijebite jedno veće jaje, a ostale sastojke prepolovite)
-
Vlaženje biskvita
-
70 ml mlijeka
-
20 g instant kakaa
-
Tamni mousse
-
80 g BAM tamne čokolade
-
200 g slatkog vrhnja za umućivanje
-
1 listić želatine
-
Mliječni mousse
-
80 g BAM mliječne čokolade
-
200 g slatkog vrhnja za umućivanje
-
1,5 listića želatine (jedan i pol listić)
-
Bijeli mousse
-
80 g BAM bijele čokolade
-
200 g slatkog vrhnja za umućivanje
-
1,5 listića želatine (jedan i pol listić)
-
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
- Dok se biskvit hladi, pripremite smjesu za vlaženje i kreme (tamnu, mliječnu, a zatim bijelu). Umutite 450 g slatkog vrhnja i stavite na hladno (150 g za svaku kremu). Na pari otopite čokoladu s 50 g slatkog vrhnja. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. U toploj čokoladi otopite iscije- đenu želatinu i ohladite čokoladu dok ne postane mlaka. S pomoću lopa- tice umiješajte 150 g istučenog slatkog vrhnja. Biskvit stavite na podlogu i namjestite prsten. Navlažite ga kakaom i premažite kremom. Zagladite površinu kreme i stavite tortu u hladnjak da se učvrsti.
- Dok se prvi sloj kreme hladi, pripremite mliječnu kremu istim postupkom. Ravnomjerno je razmažite preko tamne kreme, poravnajte površinu i stavite u hladnjak da se stvrdne. Na isti način pripremite i bijelu kremu i stavite tortu u hladnjak da se kreme stabiliziraju.
- Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.