Odlučuješ koje online obrazovanje je pravo za tebe? Iskoristi kod 5OFF i učini kupnju jeftinijom za 5 EUR! 😎

Torta od tri vrste čokolade

  • Vrijeme pripreme:

    1 ura 30 minut
  • Složenost:

  • Broj sastojaka:

    16

Što je bolje od čokolade? Tri vrste čokolade. Torta se sastoji od tankog sloja biskvita i tri nježne kreme iz kolekcije BAM čokolada: tamne, mliječne i bijele. Istina, na prvi pogled se čini kao jako puno čokolade, ali recept sam sastavila po svom ukusu i prilagodila količine tako da torta ne bude preslatka. Ako želite slađu tortu, malo povećajte količinu čokolade.


Možete se zasladiti i BAM čokoladnom tortom.

Količine u receptu su dovoljne za 8 komada pečenih u kalupu za torte promjera 18 cm.

  • Biskvit

    • 2 jaja (veličine M)
    • 60 g kristalnog šećera
    • 50 g glatkog brašna
    • 10 g BAM kakaa u prahu
    • (ako želite tanji sloj biskvita, upotrijebite jedno veće jaje, a ostale sastojke prepolovite)
  • Vlaženje biskvita

    • 70 ml mlijeka
    • 20 g instant kakaa
  • Tamni mousse

  • Mliječni mousse

  • Bijeli mousse

    • Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
    • Dok se biskvit hladi, pripremite smjesu za vlaženje i kreme (tamnu, mliječnu, a zatim bijelu). Umutite 450 g slatkog vrhnja i stavite na hladno (150 g za svaku kremu). Na pari otopite čokoladu s 50 g slatkog vrhnja. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. U toploj čokoladi otopite iscije- đenu želatinu i ohladite čokoladu dok ne postane mlaka. S pomoću lopa- tice umiješajte 150 g istučenog slatkog vrhnja. Biskvit stavite na podlogu i namjestite prsten. Navlažite ga kakaom i premažite kremom. Zagladite površinu kreme i stavite tortu u hladnjak da se učvrsti.
    • Dok se prvi sloj kreme hladi, pripremite mliječnu kremu istim postupkom. Ravnomjerno je razmažite preko tamne kreme, poravnajte površinu i stavite u hladnjak da se stvrdne. Na isti način pripremite i bijelu kremu i stavite tortu u hladnjak da se kreme stabiliziraju.
    • Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

O autoru

Urška Jerman

Za Uršku Jerman, koja stvara pod imenom Cake O‘Clock, deserti su sastavni dio njezinog života i nadahnuće još od malih nogu. Nadahnuće za njih bila je njezina majka koju je uvijek s divljenjem promatrala u izradi slastica te je bila presretna kad je mogla sudjelovati u pripremi. Otac je svoju potrebu izražavao oduševljenim kušanjem i kupnjom dječjih kuharica, koje još i danas pažljivo čuva. One su bile povod za njezine prve samostalne pokušaje u kuhinji, što je s vremenom postao i njezin poziv kojim se bavi svim srcem i velikom radošću.

„U nadi da ćete i vi i vaši najmiliji uživati u receptima, želim vam uspješno i zabavno pečenje!”

Urška Jerman, slastičarka