Odlučuješ koje online obrazovanje je pravo za tebe? Iskoristi kod 5OFF i učini kupnju jeftinijom za 5 EUR! 😎

Torta Kinder Bueno

  • Vrijeme pripreme:

    1 ura 20 minut
  • Složenost:

  • Broj sastojaka:

    16

Tko ne voli ove poznate čokoladice s ukusnim nadjevom od lješnjaka? No jeste li ikad mislili da ćete jesti kolač s gotovo identičnim okusom Kinder kreme od lješnjaka? Dok nisam prvi put probala, iskreno ni sama nisam vjerovala. No BAM namaz od lješnjaka dao mi je ideju i ispostavilo se da je gotovo istog okusa kao i nadjev u poznatim čo- koladicama. Tako sam ga pretvorila u kremu i nastala je prekrasna, ne previše slatka torta koja će oduševiti sve sladokusce.


Ako vam ponestane vremena za pripremu torte, Kinder bueno desert možete pripremiti u čaši.


Sastojci recepta dovoljni su za 8 komada, a Kinder bueno torta se peče u tepsiji promjera 18 cm.


    • Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
    • Dok se biskvit peče, pripremite smjesu za vlaženje biskvita (zagrijte mlijeko i u njemu otopite kakao).
    • Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Umutite 250 g slatkog vrhnja i stavite na hladno. Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta; sir mascarpone miješajte s namazom od lješnjaka dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Zagrijte 50 ml slatkog vrhnja i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Dodajte u kremu i dobro promiješajte ručnim mikserom. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje.
    • Izrežite biskvit na dva jednaka sloja, a pritom obrežite gornji na veličinu promjera 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Na kremu stavite manji biskvit i navlažite ga. Po želji ga ukrasimo namazom; premažite ga ostatkom kreme, a pritom pazite da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu kreme i stavite tortu u hladnjak da se ohladi.
    • Kad se krema ohladi, prelijte je čokoladnom glazurom. Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po mliječnoj čokoladi. Pričekajte jednu minutu i umiješajte u glatku kremu; pustite da se malo ohladi i prelijte po torti. Tortu vratite u hladnjak i pripremite čokoladu za ukrašavanje. Tamnu čokoladu i ulje otopite na pari. Ulijte rastopljenu čokoladu u malu dresir vrećicu i napravite malu rupu. Čokoladom iscrtajte crte po mliječnoj glazuri kako biste stvorili izgled poznate čokoladice.
    • Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati. Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

O autoru

Urška Jerman

Za Uršku Jerman, koja stvara pod imenom Cake O‘Clock, deserti su sastavni dio njezinog života i nadahnuće još od malih nogu. Nadahnuće za njih bila je njezina majka koju je uvijek s divljenjem promatrala u izradi slastica te je bila presretna kad je mogla sudjelovati u pripremi. Otac je svoju potrebu izražavao oduševljenim kušanjem i kupnjom dječjih kuharica, koje još i danas pažljivo čuva. One su bile povod za njezine prve samostalne pokušaje u kuhinji, što je s vremenom postao i njezin poziv kojim se bavi svim srcem i velikom radošću.

„U nadi da ćete i vi i vaši najmiliji uživati u receptima, želim vam uspješno i zabavno pečenje!”

Urška Jerman, slastičarka