Budući da obožavam Snickers i sve slične čokoladice, odlučila sam kombinirati te okuse i u roladi. Da, skroz jednostavno. Sastoji se od kakao biskvita, slane karamele, kikirikija i ukusne mliječne kreme. Obložena je ukusnom glazurom od BAM mliječne čokolade, koja je dovoljno mekana da se lijepo reže, i posuta je slanim kikirikijem.
Ljubitelji slastica u čaši mogu pripremiti Snickers desert u čaši.
-
Biskvit
-
5 jaja (veličine M)
-
180 g kristalnog šećera
-
120 g glatkog brašna
-
20 g BAM kakaa u prahu
-
Karamela
-
200 g kristalnog šećera
-
190 g slatkog vrhnja za umućivanje
-
30 g maslaca
-
sol
-
60 g prženog kikirikija, grubo nasjeckanog
-
Krema
-
120 g slatkog vrhnja za umućivanje
-
90 g zaslađenog zgusnutog kondenziranog mlijeka
-
170 g sira mascarpone
-
2 pumpice BAM paste od vanilije
-
Glazura
-
200 g BAM mliječne čokolade
-
100 g slatkog vrhnja
-
1 žličica ulja
-
nasjeckani prženi kikiriki za posipanje
-
- Zagrijte pećnicu na 200 °C. Mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 38 x 30 cm (unutarnje mjere standardnog pekača), koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite 7 minuta (napravite test čačkalicom).
- Na radnu površinu stavite čistu kuhinjsku krpu. Gornju stranu pečenog biskvita odmah položite na krpu i savijte ga po dužini krpom i papirom. Ostavite da se ohladi.
- Pripremite karamelu. U velikoj tavi zagrijavajte šećer na umjerenoj vatri dok se ne otopi. Pazite da karamela ne zagori. Za to vrijeme zagrijte slatko vrhnje u lončiću i uz miješanje ga dodajte u karamelu. Uz miješanje kuhajte još 1 do 2 minute dok se karamela ne zgusne, a zatim u njoj otopite maslac i promiješajte da se sastojci sjedine. Karamelu ostavite sa strane, posolite i ulijte u veću posudu da se brže ohladi. Pokrijte je tako da dodiruje foliju.
- Umutite slatko vrhnje i stavite na hladno. Mascarpone pomiješajte s kon- denziranim mlijekom i pastom od vanilije dok ne dobijete ujednačenu masu. Lopaticom umiješajte tučeno slatko vrhnje i stavite kremu na hladno do upotrebe.
- Ohlađeno tijesto za roladu odmotajte i pažljivo odlijepite papir za pečenje. Tijesto ravnomjerno premažite karamelom i pospite kikirikijem. Kremu žlicom rasporedite po karameli i premažite širokim nožem za kolače, a pritom ostavite nepremazan rub od 5 cm (u suprotnom će krema na kraju iscuriti zbog savijanja). Tijesto zatim uz pomoć krpe čvrsto savijemo u roladu.
- Zamotajte roladu u plastičnu foliju i stavite u hladnjak da se krema učvrsti.
- Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jed- nu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte ulje i promiješajte da se sastojci povežu. Skinite foliju s ohlađene rolade i stavite je na