Odlučuješ koje online obrazovanje je pravo za tebe? Iskoristi kod 5OFF i učini kupnju jeftinijom za 5 EUR! 😎

Rolada Snickers

  • Vrijeme pripreme:

    2 uri in 30 minut
  • Složenost:

  • Broj sastojaka:

    17

Budući da obožavam Snickers i sve slične čokoladice, odlučila sam kombinirati te okuse i u roladi. Da, skroz jednostavno. Sastoji se od kakao biskvita, slane karamele, kikirikija i ukusne mliječne kreme. Obložena je ukusnom glazurom od BAM mliječne čokolade, koja je dovoljno mekana da se lijepo reže, i posuta je slanim kikirikijem.


Ljubitelji slastica u čaši mogu pripremiti Snickers desert u čaši.


  • Biskvit

  • Karamela

    • 200 g kristalnog šećera
    • 190 g slatkog vrhnja za umućivanje
    • 30 g maslaca
    • sol
    • 60 g prženog kikirikija, grubo nasjeckanog
  • Krema

  • Glazura

    • Zagrijte pećnicu na 200 °C. Mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 38 x 30 cm (unutarnje mjere standardnog pekača), koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite 7 minuta (napravite test čačkalicom).
    • Na radnu površinu stavite čistu kuhinjsku krpu. Gornju stranu pečenog biskvita odmah položite na krpu i savijte ga po dužini krpom i papirom. Ostavite da se ohladi.
    • Pripremite karamelu. U velikoj tavi zagrijavajte šećer na umjerenoj vatri dok se ne otopi. Pazite da karamela ne zagori. Za to vrijeme zagrijte slatko vrhnje u lončiću i uz miješanje ga dodajte u karamelu. Uz miješanje kuhajte još 1 do 2 minute dok se karamela ne zgusne, a zatim u njoj otopite maslac i promiješajte da se sastojci sjedine. Karamelu ostavite sa strane, posolite i ulijte u veću posudu da se brže ohladi. Pokrijte je tako da dodiruje foliju.
    • Umutite slatko vrhnje i stavite na hladno. Mascarpone pomiješajte s kon- denziranim mlijekom i pastom od vanilije dok ne dobijete ujednačenu masu. Lopaticom umiješajte tučeno slatko vrhnje i stavite kremu na hladno do upotrebe.
    • Ohlađeno tijesto za roladu odmotajte i pažljivo odlijepite papir za pečenje. Tijesto ravnomjerno premažite karamelom i pospite kikirikijem. Kremu žlicom rasporedite po karameli i premažite širokim nožem za kolače, a pritom ostavite nepremazan rub od 5 cm (u suprotnom će krema na kraju iscuriti zbog savijanja). Tijesto zatim uz pomoć krpe čvrsto savijemo u roladu.
    • Zamotajte roladu u plastičnu foliju i stavite u hladnjak da se krema učvrsti.
    • Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jed- nu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte ulje i promiješajte da se sastojci povežu. Skinite foliju s ohlađene rolade i stavite je na

O autoru

Urška Jerman

Za Uršku Jerman, koja stvara pod imenom Cake O‘Clock, deserti su sastavni dio njezinog života i nadahnuće još od malih nogu. Nadahnuće za njih bila je njezina majka koju je uvijek s divljenjem promatrala u izradi slastica te je bila presretna kad je mogla sudjelovati u pripremi. Otac je svoju potrebu izražavao oduševljenim kušanjem i kupnjom dječjih kuharica, koje još i danas pažljivo čuva. One su bile povod za njezine prve samostalne pokušaje u kuhinji, što je s vremenom postao i njezin poziv kojim se bavi svim srcem i velikom radošću.

„U nadi da ćete i vi i vaši najmiliji uživati u receptima, želim vam uspješno i zabavno pečenje!”

Urška Jerman, slastičarka