Odlučuješ koje online obrazovanje je pravo za tebe? Iskoristi kod 5OFF i učini kupnju jeftinijom za 5 EUR! 😎

Raffaello kocke

  • Vrijeme pripreme:

  • Složenost:

  • Broj sastojaka:

    17

Ovo je jedna od boljih Raffaello slastica, iako se njihova ljepota ne može dočarati na fotografijama. Kocke su kremaste i sočne, a okus fenomenalan! Napravljene su od biskvita od badema i kreme od vanilije i kokosa. Zasluga za ukusnu kremu pripada BAM namazu od kokosa.

Okusom podsjeća na unutrašnjost Raffaello kuglica i pred sobom mete svu konkurenciju. Biskvit sadrži i malo likera od kokosa, koji je za mene neizostavan dio, no svakako ga možemo izostaviti iz recepta.


Za ljubitelje kokosa možete pripremiti i poznate Raffaello cupcakese.


Sastojka je dovoljno za 12 kokosovih kockica.

  • Biskvit

    • 4 bjelanjka (veličine M)
    • 150 g kristalnog šećera
    • 75 g mljevenih badema
    • 70 g glatkog brašna
    • 10 g kokosovog brašna
  • Krema

  • Vlaženje biskvita

    • 70 ml mlijeka
    • 1 paketić vanilin šećera
    • 25 ml likera od kokosa
    • kokosovo brašno za posipanje
    • Zagrijte pećnicu na 175 °C. Istucite bjelanjke sa šećerom na najvećoj brzini oko 5 minuta ili dok ne dobijete čvrsti snijeg. Pomiješajte suhe sastojke pa ih lopaticom polako dodajte u tučeni snijeg od bjelanjaka. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 16 x 26 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 18 minuta. Pečeni biskvit hladite nekoliko minuta u pekaču, a zatim ga izvadite i ohladite na rešetki. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka sloja.
    • Dok se biskvit peče, skuhajte kremu od vanilije. Zavrijte 4 dl mlijeka, a ostatak mlijeka miješajte s praškom za puding, žumanjcima, šećerom i pastom od vanilije dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Smjesa se zatim uz stalno miješanje treba uliti u kipuće mlijeko i kuhati nekoliko minuta dok se krema ne zgusne. Kremu ostavite sa strane, dodajte joj maslac narezan na listiće i promiješajte da se sastojci sjedine. Pokrijte plastičnom folijom tako da plastična folija dodiruje kremu i pustite da se ohladi do mlakog.
    • Umiješajte mascarpone, dodajte namaz od kokosa i dobro promiješajte. Ohlađenu kremu od vanilije miješajte ručnim mikserom kako biste dobili glatku kremu. U tri koraka dodajte je siru mascarpone i svaki put promiješajte ručnim mikserom.
    • Donji dio biskvita stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite okvir. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Drugi dio biskvita naopako položite na kremu, navlažite ga i premažite ostatkom kreme. Poravnajte površinu i pospite kremu kokosovim brašnom.
    • Kolač se treba hladiti najmanje 6 sati. Izrežite ga na kocke i ukrasite po želji.

O autoru

Urška Jerman

Za Uršku Jerman, koja stvara pod imenom Cake O‘Clock, deserti su sastavni dio njezinog života i nadahnuće još od malih nogu. Nadahnuće za njih bila je njezina majka koju je uvijek s divljenjem promatrala u izradi slastica te je bila presretna kad je mogla sudjelovati u pripremi. Otac je svoju potrebu izražavao oduševljenim kušanjem i kupnjom dječjih kuharica, koje još i danas pažljivo čuva. One su bile povod za njezine prve samostalne pokušaje u kuhinji, što je s vremenom postao i njezin poziv kojim se bavi svim srcem i velikom radošću.

„U nadi da ćete i vi i vaši najmiliji uživati u receptima, želim vam uspješno i zabavno pečenje!”

Urška Jerman, slastičarka