Oreo tortice od sira ne samo da izgledaju privlačno, već i zavode svojim okusom. Kremasti i svježi kolač u sebi krije bogatu pastu od vanilije koja pruža još ugodniju aromu. Bila to nedjeljna slastica ili desert za proslavu, sigurno će (zasluženo) pobrati svu slavu, i kod malih i kod velikih!
Pasta od vanilije je kraljica začina i uz cimet je najčešće korišteni začin. Odlično djeluje i kod pripreme bijelog moussea s višnjama u čaši.
Sastojci su prikladni za 12 Oreo kolača.
-
Podloga od piškota
-
120 g Oreo praha
-
50 g rastopljenog maslaca
-
Cheesecake
-
250 g sira mascarpone
-
50 g sirnog namaza
-
110 g kristalnog šećera
-
1 paket vanilin šećera
-
3 pumpice BAM paste od vanilije
-
30 g glatkog brašna
-
2 jaja (veličine M)
-
70 g grčkog jogurta
-
Krema
-
500 ml slatkog vrhnja za umućivanje
-
100 g zaslađenog zgusnutog kondenziranog mlijeka
-
1 pakiranje učvršćivača za tučeno slatko vrhnje (Kremfix)
-
25 g Oreo praha
-
Dekoracija
-
usitnjeni Oreo keksi
-
mini Oreo keksi
-
- Zagrijte pećnicu na 155 °C. Kalup za muffine obložite kalupima za pečenje.
- Oreo prah pomiješajte s rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu podijelite po kalupima za pečenje i žlicom je pritisnite prema dolje.
- U posudi stojećeg miksera miješajte mascarpone, sirni namaz, šećer, vanilin šećer i pastu od vanilije dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Za miješanje upotrijebite trokutasti nastavak (lopaticu); sastojke ne treba umućivati.
- Dodajte brašno i umiješajte jaja (u kratkim razmacima jedno po jedno). Promiješajte tek toliko da se sastojci povežu. Na kraju dodajte grčki jogurt i smjesu rasporedite u kalupe za pečenje.
- Tortice pecite u pećnici zagrijanoj na 155 °C oko 35 minuta. Pečene tortice hladite u pećnici 10 minuta s otvorenim vratima, a zatim ih potpuno ohladite na rešetki.
- Dok se tortice hlade, pripremite kremu. Umutite slatko vrhnje i kondenzirano mlijeko na maksimalnoj brzini. Dodajte učvršćivač za tučeno slatko vrhnje (Kremfix) i Oreo prah i tucite dok krema ne postane čvrsta.
- Na ohlađene tortice stavite kremu i ukrasite ih po želji. Držite ih u hladnjaku.