Odlučuješ koje online obrazovanje je pravo za tebe? Iskoristi kod 5OFF i učini kupnju jeftinijom za 5 EUR! 😎

Oreo Cheesecake tortice

  • Vrijeme pripreme:

    1 ura 45 minut
  • Složenost:

  • Broj sastojaka:

    16

Oreo tortice od sira ne samo da izgledaju privlačno, već i zavode svojim okusom. Kremasti i svježi kolač u sebi krije bogatu pastu od vanilije koja pruža još ugodniju aromu. Bila to nedjeljna slastica ili desert za proslavu, sigurno će (zasluženo) pobrati svu slavu, i kod malih i kod velikih!

Pasta od vanilije je kraljica začina i uz cimet je najčešće korišteni začin. Odlično djeluje i kod pripreme bijelog moussea s višnjama u čaši.

Sastojci su prikladni za 12 Oreo kolača.

  • Podloga od piškota

    • 120 g Oreo praha
    • 50 g rastopljenog maslaca
  • Cheesecake

    • 250 g sira mascarpone
    • 50 g sirnog namaza
    • 110 g kristalnog šećera
    • 1 paket vanilin šećera
    • 3 pumpice BAM paste od vanilije
    • 30 g glatkog brašna
    • 2 jaja (veličine M)
    • 70 g grčkog jogurta
  • Krema

    • 500 ml slatkog vrhnja za umućivanje
    • 100 g zaslađenog zgusnutog kondenziranog mlijeka
    • 1 pakiranje učvršćivača za tučeno slatko vrhnje (Kremfix)
    • 25 g Oreo praha
  • Dekoracija

    • usitnjeni Oreo keksi
    • mini Oreo keksi
    • Zagrijte pećnicu na 155 °C. Kalup za muffine obložite kalupima za pečenje.
    • Oreo prah pomiješajte s rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu podijelite po kalupima za pečenje i žlicom je pritisnite prema dolje.
    • U posudi stojećeg miksera miješajte mascarpone, sirni namaz, šećer, vanilin šećer i pastu od vanilije dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Za miješanje upotrijebite trokutasti nastavak (lopaticu); sastojke ne treba umućivati.
    • Dodajte brašno i umiješajte jaja (u kratkim razmacima jedno po jedno). Promiješajte tek toliko da se sastojci povežu. Na kraju dodajte grčki jogurt i smjesu rasporedite u kalupe za pečenje.
    • Tortice pecite u pećnici zagrijanoj na 155 °C oko 35 minuta. Pečene tortice hladite u pećnici 10 minuta s otvorenim vratima, a zatim ih potpuno ohladite na rešetki.
    • Dok se tortice hlade, pripremite kremu. Umutite slatko vrhnje i kondenzirano mlijeko na maksimalnoj brzini. Dodajte učvršćivač za tučeno slatko vrhnje (Kremfix) i Oreo prah i tucite dok krema ne postane čvrsta.
    • Na ohlađene tortice stavite kremu i ukrasite ih po želji. Držite ih u hladnjaku.

O autoru

Urška Jerman

Za Uršku Jerman, koja stvara pod imenom Cake O‘Clock, deserti su sastavni dio njezinog života i nadahnuće još od malih nogu. Nadahnuće za njih bila je njezina majka koju je uvijek s divljenjem promatrala u izradi slastica te je bila presretna kad je mogla sudjelovati u pripremi. Otac je svoju potrebu izražavao oduševljenim kušanjem i kupnjom dječjih kuharica, koje još i danas pažljivo čuva. One su bile povod za njezine prve samostalne pokušaje u kuhinji, što je s vremenom postao i njezin poziv kojim se bavi svim srcem i velikom radošću.

„U nadi da ćete i vi i vaši najmiliji uživati u receptima, želim vam uspješno i zabavno pečenje!”

Urška Jerman, slastičarka