Svaki put kad odem u trgovinu, u košaricu obavezno stavim paket Linzer keksa. Volim jednostavne kolačiće; ako su s marmeladom, još bolje! Ovaj sam put za promjenu upotrijebila marmeladu od malina, ali možete staviti bilo koju marmeladu koju imate kod kuće – važno je da je dovoljno gusta. Pečeni su keksi prhki, a kad se namažu marmeladom postaju kao da su kupljeni u trgovini: mekani i ukusni, po meni najbolji!
Uz njih mogu biti i američki kolačići prema receptu ovdje.
Možete pripremiti 45 kolačića s navedenim sastojcima i količinama.
-
-
350 g glatkog brašna
-
150 g sitno mljevenih badema
-
250 g hladnog maslaca
-
140 g kristalnog šećera
-
kora limuna
-
2 jaja (veličine M)
-
7 g praška za pecivo
-
marmelada od malina
-
šećer u prahu
-
- Maslac narežite na kockice i brzo ga usitnite sa 150 g brašna u multipraktiku. Istresite u veliku posudu i dodajte preostalo brašno, prašak za pecivo, bademe, koricu limuna i šećer. Promiješajte pjenjačom, dodajte još jaja i rukama brzo umijesite u tijesto. Sploštite tijesto i zamotajte ga plastičnom folijom. Ostavite ga u hladnjaku najmanje sat vremena.
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Izvadite polovicu tijesta iz hladnjaka i razvaljajte ga na debljinu 3 do 4 mm na pobrašnjenoj radnoj površini. S pomoću kalupa za kekse izrežite oblike po želji i postavite tijesto na pekač obložen papirom za pečenje. Pecite približno 8 minuta. Širokim nožem za kolače premjestite pečene kolačiće na rešetku dok se potpuno ne ohlade.
- Po dva ohlađena keksa marmeladom zalijepite jedan na drugi i posipajte šećerom u prahu.