Odlučuješ koje online obrazovanje je pravo za tebe? Iskoristi kod 5OFF i učini kupnju jeftinijom za 5 EUR! 😎

Linzer keksi

  • Vrijeme pripreme:

    2 uri in 30 minut
  • Složenost:

  • Broj sastojaka:

    9

Svaki put kad odem u trgovinu, u košaricu obavezno stavim paket Linzer keksa. Volim jednostavne kolačiće; ako su s marmeladom, još bolje! Ovaj sam put za promjenu upotrijebila marmeladu od malina, ali možete staviti bilo koju marmeladu koju imate kod kuće – važno je da je dovoljno gusta. Pečeni su keksi prhki, a kad se namažu marmeladom postaju kao da su kupljeni u trgovini: mekani i ukusni, po meni najbolji!


Uz njih mogu biti i američki kolačići prema receptu ovdje.


Možete pripremiti 45 kolačića s navedenim sastojcima i količinama.


    • 350 g glatkog brašna
    • 150 g sitno mljevenih badema
    • 250 g hladnog maslaca
    • 140 g kristalnog šećera
    • kora limuna
    • 2 jaja (veličine M)
    • 7 g praška za pecivo
    • marmelada od malina
    • šećer u prahu
    • Maslac narežite na kockice i brzo ga usitnite sa 150 g brašna u multipraktiku. Istresite u veliku posudu i dodajte preostalo brašno, prašak za pecivo, bademe, koricu limuna i šećer. Promiješajte pjenjačom, dodajte još jaja i rukama brzo umijesite u tijesto. Sploštite tijesto i zamotajte ga plastičnom folijom. Ostavite ga u hladnjaku najmanje sat vremena.
    • Zagrijte pećnicu na 180 °C. Izvadite polovicu tijesta iz hladnjaka i razvaljajte ga na debljinu 3 do 4 mm na pobrašnjenoj radnoj površini. S pomoću kalupa za kekse izrežite oblike po želji i postavite tijesto na pekač obložen papirom za pečenje. Pecite približno 8 minuta. Širokim nožem za kolače premjestite pečene kolačiće na rešetku dok se potpuno ne ohlade.
    • Po dva ohlađena keksa marmeladom zalijepite jedan na drugi i posipajte šećerom u prahu.

O autoru

Urška Jerman

Za Uršku Jerman, koja stvara pod imenom Cake O‘Clock, deserti su sastavni dio njezinog života i nadahnuće još od malih nogu. Nadahnuće za njih bila je njezina majka koju je uvijek s divljenjem promatrala u izradi slastica te je bila presretna kad je mogla sudjelovati u pripremi. Otac je svoju potrebu izražavao oduševljenim kušanjem i kupnjom dječjih kuharica, koje još i danas pažljivo čuva. One su bile povod za njezine prve samostalne pokušaje u kuhinji, što je s vremenom postao i njezin poziv kojim se bavi svim srcem i velikom radošću.

„U nadi da ćete i vi i vaši najmiliji uživati u receptima, želim vam uspješno i zabavno pečenje!”

Urška Jerman, slastičarka