Odlučuješ koje online obrazovanje je pravo za tebe? Iskoristi kod 5OFF i učini kupnju jeftinijom za 5 EUR! 😎

Kinder Bueno u čaši

 • Vrijeme pripreme:

  25 minut
 • Složenost:

 • Broj sastojaka:

  7

Iako se puno brže priprema, ima jednako fantastičan okus kao i torta. To možemo zahvaliti jednom od najboljih namaza iz BAM kolekcije: namazu od lješnjaka. Njega treba uvijek imati u zalihama jer je toliko dobar da od njega u zadnjem času možemo bez ikakvog napora pripremiti zaista vrhunsku slasticu.

U kombinaciji s mliječnom čokoladom i prženim lješnjacima opasno konkurira čokoladicama!

Ako ste ljubitelj slastica u čaši i lješnjaka, svoje goste možete zadiviti i desertom Ferrero Rocher u čaši.

Sastojci recepta prikladni su za četiri čaše od 2,5 dcl.

  • Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jed- nu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ohladite.
  • Umutite 250 g slatkog vrhnja, a ostatak pomiješajte sa sirom mascarpo- ne, namazom i šećerom. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u kremu.
  • Ohlađenu čokoladu podijelite u čaše i napunite ih kremom. Stavite u hlad- njak da se dobro ohladi, a zatim pospite lješnjacima i ukrasite po želji.

O autoru

Urška Jerman

Za Uršku Jerman, koja stvara pod imenom Cake O‘Clock, deserti su sastavni dio njezinog života i nadahnuće još od malih nogu. Nadahnuće za njih bila je njezina majka koju je uvijek s divljenjem promatrala u izradi slastica te je bila presretna kad je mogla sudjelovati u pripremi. Otac je svoju potrebu izražavao oduševljenim kušanjem i kupnjom dječjih kuharica, koje još i danas pažljivo čuva. One su bile povod za njezine prve samostalne pokušaje u kuhinji, što je s vremenom postao i njezin poziv kojim se bavi svim srcem i velikom radošću.

„U nadi da ćete i vi i vaši najmiliji uživati u receptima, želim vam uspješno i zabavno pečenje!”

Urška Jerman, slastičarka