Odlučuješ koje online obrazovanje je pravo za tebe? Iskoristi kod 5OFF i učini kupnju jeftinijom za 5 EUR! 😎

Ferrero Rocher u čaši

  • Vrijeme pripreme:

    30 minut
  • Složenost:

  • Broj sastojaka:

    12

Deserti u čaši izvrstan su izbor za sve prigode, od nedjeljnih deserta do većih proslava. Volimo ih zbog jednostavnosti, a uvijek izgledaju savršeno. Poznate su kuglice hrskave, kremaste i čokoladne, pa sam za kremu pripremila verziju moussea s BAM čokoladnim namazom s lješnjacima ispod kojeg se krije podloga od keksa, a na vrhu ne nedostaje mliječne čokolade i prženih lješnjaka!


Ako ste ljubitelj slastica u čaši, možete pripremiti i bijeli mousse desert s višnjama.


Sastojci su primjereni za pet čaša (po 2,5 dcl).

    • Izmeljite kekse s lješnjakom i kakaom, dodajte ohlađeni rastopljeni maslac i promiješajte. Rasporedite masu u čaše i lagano pritisnite žlicom.
    • Umutite 300 g slatkog vrhnja. Namaz pomiješajte sa šećerom u prahu, vanilijom i 100 g vrhnja. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrh- nje u dva koraka. Kremu istisnite u čaše i poravnajte površinu. Stavite na hladno i pripremite preljev.
    • Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jed- nu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ohladite do mlakog i prelijte vrhnjem. Pospite lješnjacima i stavite u hladnjak da se krema učvrsti.
    • Ohlađeno ukrasite pralinama i poslužite.

O autoru

Urška Jerman

Za Uršku Jerman, koja stvara pod imenom Cake O‘Clock, deserti su sastavni dio njezinog života i nadahnuće još od malih nogu. Nadahnuće za njih bila je njezina majka koju je uvijek s divljenjem promatrala u izradi slastica te je bila presretna kad je mogla sudjelovati u pripremi. Otac je svoju potrebu izražavao oduševljenim kušanjem i kupnjom dječjih kuharica, koje još i danas pažljivo čuva. One su bile povod za njezine prve samostalne pokušaje u kuhinji, što je s vremenom postao i njezin poziv kojim se bavi svim srcem i velikom radošću.

„U nadi da ćete i vi i vaši najmiliji uživati u receptima, želim vam uspješno i zabavno pečenje!”

Urška Jerman, slastičarka