Deserti u čaši izvrstan su izbor za sve prigode, od nedjeljnih deserta do većih proslava. Volimo ih zbog jednostavnosti, a uvijek izgledaju savršeno. Poznate su kuglice hrskave, kremaste i čokoladne, pa sam za kremu pripremila verziju moussea s BAM čokoladnim namazom s lješnjacima ispod kojeg se krije podloga od keksa, a na vrhu ne nedostaje mliječne čokolade i prženih lješnjaka!
Ako ste ljubitelj slastica u čaši, možete pripremiti i bijeli mousse desert s višnjama.
Sastojci su primjereni za pet čaša (po 2,5 dcl).
-
- Izmeljite kekse s lješnjakom i kakaom, dodajte ohlađeni rastopljeni maslac i promiješajte. Rasporedite masu u čaše i lagano pritisnite žlicom.
- Umutite 300 g slatkog vrhnja. Namaz pomiješajte sa šećerom u prahu, vanilijom i 100 g vrhnja. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrh- nje u dva koraka. Kremu istisnite u čaše i poravnajte površinu. Stavite na hladno i pripremite preljev.
- Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jed- nu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ohladite do mlakog i prelijte vrhnjem. Pospite lješnjacima i stavite u hladnjak da se krema učvrsti.
- Ohlađeno ukrasite pralinama i poslužite.