Idealan kolač za sve čokoholičare! Za pripremu ove slastice trebat će vam samo nekoliko sastojaka i približno sat vremena. Krema se radi od tamne čokolade i slatkog vrhnja, a pritom je upravo čokolada sastojak (u pravom omjeru sa slatkim vrhnjem) koji osigurava da krema bude dovoljno kompaktna, pa želatina nije potrebna. Budući da se čokolada izvanredno sljubljuje s mnogim okusima, kakao možemo zamijeniti šećernom otopinom s rumom, likerom od naranče ili kokosa... ovisno o tome što više volimo.
Umjesto čokoladnih kockica možete pripremiti i Raffaello kocke.
Sastojci su dovoljni za 18 kockica čokolade.
-
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. 10 minuta mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 26 x 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
- Na pari otopite čokoladu sa 100 g slatkog vrhnja, istucite ostatak vrhnja i stavite na hladno. Rastopljenu čokoladu ohladite dok ne postane mlaka pa u nju lopaticom umiješajte istučeno slatko vrhnje.
- Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Donji dio biskvita stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite biskvit s pola kreme i prekrijte drugim slojem biskvita, navlažite i njega i premažite ostatkom kreme. Zagladite površinu i stavite u hladnjak da se ohladi i stvrdne.
- Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Pustite da se čokolada malo ohladi i prelijte je preko kreme. Kolač vratite u hladnjak i ostavite da se hladi najmanje 4 sata. Ohlađeni kolač narežite i ukrasite po želji.