Odlučuješ koje online obrazovanje je pravo za tebe? Iskoristi kod 5OFF i učini kupnju jeftinijom za 5 EUR! 😎

Čokoladne kocke

  • Vrijeme pripreme:

    1 ura 20 minut
  • Složenost:

  • Broj sastojaka:

    10

Idealan kolač za sve čokoholičare! Za pripremu ove slastice trebat će vam samo nekoliko sastojaka i približno sat vremena. Krema se radi od tamne čokolade i slatkog vrhnja, a pritom je upravo čokolada sastojak (u pravom omjeru sa slatkim vrhnjem) koji osigurava da krema bude dovoljno kompaktna, pa želatina nije potrebna. Budući da se čokolada izvanredno sljubljuje s mnogim okusima, kakao možemo zamijeniti šećernom otopinom s rumom, likerom od naranče ili kokosa... ovisno o tome što više volimo.


Umjesto čokoladnih kockica možete pripremiti i Raffaello kocke.


Sastojci su dovoljni za 18 kockica čokolade.


    • Zagrijte pećnicu na 180 °C. 10 minuta mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 26 x 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
    • Na pari otopite čokoladu sa 100 g slatkog vrhnja, istucite ostatak vrhnja i stavite na hladno. Rastopljenu čokoladu ohladite dok ne postane mlaka pa u nju lopaticom umiješajte istučeno slatko vrhnje.
    • Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Donji dio biskvita stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite biskvit s pola kreme i prekrijte drugim slojem biskvita, navlažite i njega i premažite ostatkom kreme. Zagladite površinu i stavite u hladnjak da se ohladi i stvrdne.
    • Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Pustite da se čokolada malo ohladi i prelijte je preko kreme. Kolač vratite u hladnjak i ostavite da se hladi najmanje 4 sata. Ohlađeni kolač narežite i ukrasite po želji.

O autoru

Urška Jerman

Za Uršku Jerman, koja stvara pod imenom Cake O‘Clock, deserti su sastavni dio njezinog života i nadahnuće još od malih nogu. Nadahnuće za njih bila je njezina majka koju je uvijek s divljenjem promatrala u izradi slastica te je bila presretna kad je mogla sudjelovati u pripremi. Otac je svoju potrebu izražavao oduševljenim kušanjem i kupnjom dječjih kuharica, koje još i danas pažljivo čuva. One su bile povod za njezine prve samostalne pokušaje u kuhinji, što je s vremenom postao i njezin poziv kojim se bavi svim srcem i velikom radošću.

„U nadi da ćete i vi i vaši najmiliji uživati u receptima, želim vam uspješno i zabavno pečenje!”

Urška Jerman, slastičarka