Odlučuješ koje online obrazovanje je pravo za tebe? Iskoristi kod 5OFF i učini kupnju jeftinijom za 5 EUR! 😎

Čokoladna salama

 • Vrijeme pripreme:

  40 minut
 • Složenost:

 • Broj sastojaka:

  6

Izgleda kao prava, zar ne? Ova slasna čokoladna salama izazvala je val čuđenja i uzbuđenja zahvaljujući svojem izgledu, koji je zadržala i nakon rezanja.

U smjesu sam uz čokoladu i kekse dodala i čokoladni namaz s lješnjacima i nasjeckane pržene lješnjake. Priprema je prilično jednostavna, a za lijep izgled bit će potrebno malo spretnosti tijekom formiranja mase koja mora biti čvrsto i ravnomjerno uvaljana.

BAM čokoladni namaz s lješnjacima možete koristiti i kod pripreme Ferrero Rocher deserta u čaši.

Sastojci recepta dovoljni su za dvije salame.

  • Čokoladu otopite zajedno s maslacom na pari, umiješajte namaz i ohladite.
  • Kekse prstima izdrobite u manje komade.
  • Suhe sastojke dodajte ohlađenoj čokoladi i dobro promiješajte. Podijelite smjesu na dva jednaka dijela.
  • Tijesto rasporedite po sredini papira za pečenje, rukama oblikujte kobasicu, a zatim je ravnomjerno i čvrsto omotajte papirom za pečenje. Možete si pomoći tako da lijevu stranu papira preklopite preko smjese i potisnete objema rukama kako bi se papir izravnao i rastegnuo. Zatim ga smotajte do kraja i uvijte krajeve kao na omotu bombona. Ponovite isto s drugom polovicom smjese.
  • Salamu stavite u hladnjak da se stvrdne. Stvrdnutu salamu uvaljajte u šećer u prahu. Ako je salama dugo bila u hladnjaku, prije rezanja je 5 do 10 minuta ostavite na sobnoj temperaturi.

O autoru

Urška Jerman

Za Uršku Jerman, koja stvara pod imenom Cake O‘Clock, deserti su sastavni dio njezinog života i nadahnuće još od malih nogu. Nadahnuće za njih bila je njezina majka koju je uvijek s divljenjem promatrala u izradi slastica te je bila presretna kad je mogla sudjelovati u pripremi. Otac je svoju potrebu izražavao oduševljenim kušanjem i kupnjom dječjih kuharica, koje još i danas pažljivo čuva. One su bile povod za njezine prve samostalne pokušaje u kuhinji, što je s vremenom postao i njezin poziv kojim se bavi svim srcem i velikom radošću.

„U nadi da ćete i vi i vaši najmiliji uživati u receptima, želim vam uspješno i zabavno pečenje!”

Urška Jerman, slastičarka