Odlučuješ koje online obrazovanje je pravo za tebe? Iskoristi kod 5OFF i učini kupnju jeftinijom za 5 EUR! 😎

Čokoladna rolada s malinama

  • Vrijeme pripreme:

    50 minut
  • Složenost:

  • Broj sastojaka:

    15

Volim rolade jer se s njima može beskonačno eksperimentirati! Uz malo vježbe savijanje tijesta možete imati u malom prstu, a možete ga napuniti bilo čime. Rolada skriva nježnu kremu od mliječne čokolade, dok joj svježinu daju marmelada od malina i svježe maline. Završni dodir daje glazura od mliječne čokolade s dodatkom liofiliziranih malina, a u okus se najbolje uvjerite sami.


Recept za Snickers roladu možete pronaći ovdje.

Sastojci recepta su dovoljni za 12 komada.

    • Zagrijte pećnicu na 200 °C. Mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom i praškom za pecivo u smjesu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 38 x 30 cm (unutarnje mjere standardnog pekača), koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Dvaput udarite pekačem o radnu površinu da se riješite većih mjehurića zraka i pecite 7 minuta.
    • Na radnu površinu stavite čistu kuhinjsku krpu. Gornju stranu pečenog biskvita odmah položite na krpu i savijte ga po dužini u roladu s pomoću krpe i papira. Pustite da se ohladi dok ne postane mlako.
    • Na pari otopite mliječnu čokoladu; umutite slatko vrhnje. Promiješajte sir mascarpone dok ne dobijete ujednačenu smjesu i dodajte mu otopljenu čokoladu. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine i na kraju dodajte istučeno vrhnje lopaticom.
    • Odmotajte biskvit i skinite papir za pečenje (na kojem se pekao biskvit). Biskvit potpuno premažite marmeladom od malina; žlicom rasporedite čokoladnu kremu po marmeladi i ravnomjerno je premažite širokim nožem za kolače, a pritom ostavite nepremazan rub od 5 cm (u suprotnom će krema na kraju iscuriti zbog savijanja). Uz rub tijesta gdje savijamo roladu potisnite svježe maline u kremu, a tijesto čvrsto savijte u roladu uz pomoć donjeg papira za pečenje. Zamotajte roladu u plastičnu foliju i stavite u hladnjak da se dobro ohladi i učvrsti.
    • Ohlađenu roladu stavite na rešetku i prelijte glazurom: vrhnje zavrijte i prelijte preko čokolade. Pričekajte jednu minutu, a zatim umiješajte u glatku kremu. Dodajte još ulja i nasjeckane liofilizirane maline i ponovno promiješajte. Polako polijevajte glazuru duž rolade i pustite je da teče po stranama. Vratite roladu u hladnjak da se preljev učvrsti.

O autoru

Urška Jerman

Za Uršku Jerman, koja stvara pod imenom Cake O‘Clock, deserti su sastavni dio njezinog života i nadahnuće još od malih nogu. Nadahnuće za njih bila je njezina majka koju je uvijek s divljenjem promatrala u izradi slastica te je bila presretna kad je mogla sudjelovati u pripremi. Otac je svoju potrebu izražavao oduševljenim kušanjem i kupnjom dječjih kuharica, koje još i danas pažljivo čuva. One su bile povod za njezine prve samostalne pokušaje u kuhinji, što je s vremenom postao i njezin poziv kojim se bavi svim srcem i velikom radošću.

„U nadi da ćete i vi i vaši najmiliji uživati u receptima, želim vam uspješno i zabavno pečenje!”

Urška Jerman, slastičarka