Volim rolade jer se s njima može beskonačno eksperimentirati! Uz malo vježbe savijanje tijesta možete imati u malom prstu, a možete ga napuniti bilo čime. Rolada skriva nježnu kremu od mliječne čokolade, dok joj svježinu daju marmelada od malina i svježe maline. Završni dodir daje glazura od mliječne čokolade s dodatkom liofiliziranih malina, a u okus se najbolje uvjerite sami.
Recept za Snickers roladu možete pronaći ovdje.
Sastojci recepta su dovoljni za 12 komada.
-
Biskvit
-
5 jaja (veličine M)
-
120 g kristalnog šećera
-
120 g glatkog brašna
-
10 g BAM kakaa u prahu
-
7 g praška za pecivo
-
Krema
-
100 g BAM mliječne čokolade
-
150 g sira mascarpone
-
100 g slatkog vrhnja za umućivanje
-
15 g svježih malina
-
4 žlice kvalitetne marmelade od malina (najmanje 50 % sadržaja voća)
-
Čokoladna glazura
-
200 g BAM mliječne čokolade
-
100 g slatkog vrhnja
-
1 žličica ulja
-
10 g liofiliziranih malina
-
- Zagrijte pećnicu na 200 °C. Mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom i praškom za pecivo u smjesu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 38 x 30 cm (unutarnje mjere standardnog pekača), koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Dvaput udarite pekačem o radnu površinu da se riješite većih mjehurića zraka i pecite 7 minuta.
- Na radnu površinu stavite čistu kuhinjsku krpu. Gornju stranu pečenog biskvita odmah položite na krpu i savijte ga po dužini u roladu s pomoću krpe i papira. Pustite da se ohladi dok ne postane mlako.
- Na pari otopite mliječnu čokoladu; umutite slatko vrhnje. Promiješajte sir mascarpone dok ne dobijete ujednačenu smjesu i dodajte mu otopljenu čokoladu. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine i na kraju dodajte istučeno vrhnje lopaticom.
- Odmotajte biskvit i skinite papir za pečenje (na kojem se pekao biskvit). Biskvit potpuno premažite marmeladom od malina; žlicom rasporedite čokoladnu kremu po marmeladi i ravnomjerno je premažite širokim nožem za kolače, a pritom ostavite nepremazan rub od 5 cm (u suprotnom će krema na kraju iscuriti zbog savijanja). Uz rub tijesta gdje savijamo roladu potisnite svježe maline u kremu, a tijesto čvrsto savijte u roladu uz pomoć donjeg papira za pečenje. Zamotajte roladu u plastičnu foliju i stavite u hladnjak da se dobro ohladi i učvrsti.
- Ohlađenu roladu stavite na rešetku i prelijte glazurom: vrhnje zavrijte i prelijte preko čokolade. Pričekajte jednu minutu, a zatim umiješajte u glatku kremu. Dodajte još ulja i nasjeckane liofilizirane maline i ponovno promiješajte. Polako polijevajte glazuru duž rolade i pustite je da teče po stranama. Vratite roladu u hladnjak da se preljev učvrsti.