U čašama se skriva nježni mousse od bijele čokolade, a kontrast mu daje nadjev od višnje. Ja sam upotrijebila konzervirane višnje, a ljeti ih zamijenim svježima ili trešnjama. Glavni sastojak je BAM bijela čokolada, koja je savršeno slatka i svestrana. U usporedbi s ostalim čokoladama najviše me oduševljava njezin nježni okus. Oblikovana je u kapljice, što vam omogućava brže otapanje i olakšava doziranje.
Umjesto bijelog moussea s višnjama u čaši, možete pripremiti Kinder bueno u čaši.
Sastojci recepta dovoljni su za 5 čaša od 2 dcl.
-
Nadjev od višnje
-
350 ml soka od višnje iz kompota
-
150 g višnje iz kompota
-
1 paketić vanilin šećera (ili zasladite po ukusu)
-
15 g škroba
-
Bijeli čokoladni mousse
-
170 g BAM bijele čokolade
-
500 ml slatkog vrhnja za umućivanje
-
- Pomiješajte 50 ml soka sa škrobom i miješajte dok ne postignete ujednačenu smjesu; preostali sok zavrijte s višnjama i vanilin šećerom. Smjesu dodajte u kipući sok uz stalno miješanje i kuhajte oko 2 minute. Odložite i ohladite.
- Na pari otopite bijelu čokoladu s 50 ml slatkog vrhnja. Voda iznad koje topite čokoladu ne smije kipjeti, a posuda s čokoladom ne smije dodirivati vodu. U međuvremenu srednje čvrsto umutite 450 ml slatkog vrhnja i stavite posudu na hladno mjesto.
- Kad se čokolada ohladi barem do mlakog stanja, u dva koraka s pomoću lopatice umiješajte umućeno vrhnje.
- Vrećicu za ukrašavanje (dresir vrećicu) napunite kremom. U čaše najprije rasporedite 2 žličice nadjeva od višanja, a zatim istisnite kremu i ponovite postupak. Završite sa žlicom nadjeva od višanja.
- Deserte hladite najmanje 4 sata, a zatim ih ukrasite po želji.