Odlučuješ koje online obrazovanje je pravo za tebe? Iskoristi kod 5OFF i učini kupnju jeftinijom za 5 EUR! 😎

Bijeli mousse s višnjama u čaši

  • Vrijeme pripreme:

    40 minut
  • Složenost:

  • Broj sastojaka:

    6

U čašama se skriva nježni mousse od bijele čokolade, a kontrast mu daje nadjev od višnje. Ja sam upotrijebila konzervirane višnje, a ljeti ih zamijenim svježima ili trešnjama. Glavni sastojak je BAM bijela čokolada, koja je savršeno slatka i svestrana. U usporedbi s ostalim čokoladama najviše me oduševljava njezin nježni okus. Oblikovana je u kapljice, što vam omogućava brže otapanje i olakšava doziranje.


Umjesto bijelog moussea s višnjama u čaši, možete pripremiti Kinder bueno u čaši.


Sastojci recepta dovoljni su za 5 čaša od 2 dcl.

  • Nadjev od višnje

    • 350 ml soka od višnje iz kompota
    • 150 g višnje iz kompota
    • 1 paketić vanilin šećera (ili zasladite po ukusu)
    • 15 g škroba
  • Bijeli čokoladni mousse

    • Pomiješajte 50 ml soka sa škrobom i miješajte dok ne postignete ujednačenu smjesu; preostali sok zavrijte s višnjama i vanilin šećerom. Smjesu dodajte u kipući sok uz stalno miješanje i kuhajte oko 2 minute. Odložite i ohladite.
    • Na pari otopite bijelu čokoladu s 50 ml slatkog vrhnja. Voda iznad koje topite čokoladu ne smije kipjeti, a posuda s čokoladom ne smije dodirivati vodu. U međuvremenu srednje čvrsto umutite 450 ml slatkog vrhnja i stavite posudu na hladno mjesto.
    • Kad se čokolada ohladi barem do mlakog stanja, u dva koraka s pomoću lopatice umiješajte umućeno vrhnje.
    • Vrećicu za ukrašavanje (dresir vrećicu) napunite kremom. U čaše najprije rasporedite 2 žličice nadjeva od višanja, a zatim istisnite kremu i ponovite postupak. Završite sa žlicom nadjeva od višanja.
    • Deserte hladite najmanje 4 sata, a zatim ih ukrasite po želji.

O autoru

Urška Jerman

Za Uršku Jerman, koja stvara pod imenom Cake O‘Clock, deserti su sastavni dio njezinog života i nadahnuće još od malih nogu. Nadahnuće za njih bila je njezina majka koju je uvijek s divljenjem promatrala u izradi slastica te je bila presretna kad je mogla sudjelovati u pripremi. Otac je svoju potrebu izražavao oduševljenim kušanjem i kupnjom dječjih kuharica, koje još i danas pažljivo čuva. One su bile povod za njezine prve samostalne pokušaje u kuhinji, što je s vremenom postao i njezin poziv kojim se bavi svim srcem i velikom radošću.

„U nadi da ćete i vi i vaši najmiliji uživati u receptima, želim vam uspješno i zabavno pečenje!”

Urška Jerman, slastičarka