Ne kaže se uzalud da je slastičarstvo vrsta umjetnosti. Sandi Planinšek kuhar je po obrazovanju, a po duši strastveni slastičar. Mladi i nadobudni slastičar radije priprema slastice nalik na voće, a trenutno slastice u svojem prepoznatljivom stilu stvara u jednom poznatom restoranu. Njegova vitrina s desertima podsjeća na svježe ubrane jesenske plodove i sadrži sve od zrelih krušaka do ubranih lješnjaka. Najponosniji je na desert u obliku lješnjaka jer kaže da je tehnički najzahtjevniji.
Kao svaki slastičar, bez obzira na to radiš li deserte samo kod kuće za svoje najmilije ili svoje domaće kreacije želiš podići na novu razinu, bez sumnje je potrebno upoznati se s osnovnim tehnikama slastičarstva. Sandi će s tobom podijeliti osnove slastičarstva, pa ćeš u ovom internetskom tečaju proći sve od svojstava osnovnih sastojaka do recepta za slasnu čokoladnu tortu.
„Naglasak će prije svega biti na praktičnom dijelu stjecanja znanja, a nakon svakog dijela izazvat ću te na BAM slastičarski izazov.”
20.31 min
„Brzo se bacimo na posao i pogledajmo što je najvažnije u pripremi za pečenje. Ukratko: priprema „mis en place”. To znači sve, od pripreme sastojaka do pribora za pečenje.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
5.05 min
„U ovom ćemo videozapisu zajedno savladati svojstva sastojaka koji desertima daju rahlost, okus i povezivanje. Kako ovih dana sve više ljudi prelazi na vegansku prehranu, a naša je slastičarska akademija moderna, dotaknut ćemo se i biljnih alternativa.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
6.35 min
„Ovaj put ćemo naučiti što povezuje slastice i na što moramo paziti tijekom pripreme. Započet ćemo s brašnom, najčešće korištenim sastojkom, nastaviti sa škrobom i završiti s vrstama sredstava za želiranje.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
22.19 min
„Sada ulazimo u svijet okusa i aroma. Znamo da svaki sastojak dodaje svoj okus desertu. Znaš li da sastojci s većim udjelom masti i arome daju još jači okus? Morat ćemo biti iznimno oprezni pri doziranju ovih sastojaka.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
21.56 min
„Čeka nas najslađi, ali ujedno i najopasniji sastojak, šećer. Poznajemo nekoliko vrsta šećera, a zajedno ćemo upoznati šećere koji se najčešće upotrebljavaju u slastičarstvu. Na ovom tečaju pokazat ću ti dva različita postupka za pripremanje karamele, suhi i mokri.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
8.06 min
„Što je zapravo kremasto punjenje? Kremasto punjenje je kremasti dodatak desertu koji poboljšava i nadopunjuje okus slastice.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
11.41 min
„Biskvite možemo pripremiti na nekoliko načina. Pokazat ću ti koje vrste postoje, kada se upotrebljavaju i kako ćeš postići da biskvit bude lagan i spužvast.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
7.44 min
„Imam jako puno poštovanja prema kremama. Mogu biti vrlo jednostavne, ali mogu biti i vrlo zahtjevne, pa najprije moramo naučiti osnove izrade krema.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
9.01 min
„Po definiciji, mousse je lagana krema koja obuhvaća 3 različite slastičarske tehnike: emulzija, prozračivanje i gelifikacija. Da vidimo što to znači.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
13.41 min
„Ovaj put ćemo upoznati kreme koje čine temelj klasičnog slastičarstva i koje se upotrebljavaju i danas. Prva krema koju ćemo upoznati je slastičarska krema. Također ćemo učiti o njezinoj raznolikoj upotrebi.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
8.15 min
„Znamo više vrsta kolača. Podijelit ćemo ih na osnovne kategorije, a ja ću ti reći na što treba paziti tijekom pečenja i pripreme. Tako će tvoji kolači zaista biti najbolji.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
26.26 min
„Sada smo došli do najboljeg videozapisa o čokoladi u kojem se predstavljaju osnove čokolade i rad s njom. Otkrit ću ti sve tajne i trikove koji su ti potrebni da postaneš majstor u oblikovanju čokolade, a ne obrnuto.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
5.08 min
„Naučit ćemo dva načina pripreme ganachea. Hladni i topli. Što to znači? Polako, sve ću ti reći u videotečaju.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
3.37 min
„Očekuje te najzahtjevniji zadatak ove akademije, možemo ga nazvati i završnim ispitom i dodjelom diploma. Malo se šalimo, no ima tu i istine.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
3.25 min
„Što je to? Zašto nam to uopće treba? Čemu služi HACCP? Moramo li to uopće uzeti u obzir? Ne brini, sve ću ti objasniti.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
Ne kaže se uzalud da je slastičarstvo vrsta umjetnosti. Sandi Planinšek kuhar je po obrazovanju, a po duši strastveni slastičar. Mladi i nadobudni slastičar radije priprema slastice nalik na voće, a trenutno slastice u svojem prepoznatljivom stilu stvara u jednom poznatom restoranu. Njegova vitrina s desertima podsjeća na svježe ubrane jesenske plodove i sadrži sve od zrelih krušaka do ubranih lješnjaka. Najponosniji je na desert u obliku lješnjaka jer kaže da je tehnički najzahtjevniji.
Kao svaki slastičar, bez obzira na to radiš li deserte samo kod kuće za svoje najmilije ili svoje domaće kreacije želiš podići na novu razinu, bez sumnje je potrebno upoznati se s osnovnim tehnikama slastičarstva. Sandi će s tobom podijeliti osnove slastičarstva, pa ćeš u ovom internetskom tečaju proći sve od svojstava osnovnih sastojaka do recepta za slasnu čokoladnu tortu.
„Naglasak će prije svega biti na praktičnom dijelu stjecanja znanja, a nakon svakog dijela izazvat ću te na BAM slastičarski izazov.”
U tvojem korisničkom profilu čeka te kartica „Zaradi 37 kuna”. Sve što trebaš učiniti je podijeliti svoje sjajno korisničko iskustvo sa svojim prijateljima. Nakon registracije s tvojom šifrom za aktivaciju, oni dobivaju kredit od 37 kuna, a ti ćeš također zaraditi 37 kuna za svaku kupnju. Vrijednost bodova možeš pratiti u svojem BAM novčaniku i iskoristiti ga za kupnju sljedeće internetske obuke.
Mišljenja naših korisnika
Ocjenu je dao/la Maja S., 08.09.2022
Moje mišljenje o slastičarskim izazovima je da učim razne nove tehnike pečenja i, naravno, da mogu više puta pogledati sadržaj i ponoviti vježbu ako nešto pogriješim.
Ocjenu je dao/la Brigita C., 27.06.2022
Dobila sam online edukaciju na poklon. Sjajan sustav. Na rođendan sam dobila link u inbox i poklon me već čekao. Hvala, mislim da je ovo najbolje što sam doblai ikada za rođendan!
Ocjenu je dao/la Frida Ž., 10.06.2022
Izvrsna struktura online obrazovanja. Sviđa mi se što Sandi počinje s objašnjenjem osnovnih sastojaka i alata, prije nego što krene s izradom osnovnih sastojaka za desert.
Ocjenu je dao/la Minka Z., 20.05.2022
Bilo mi je teško odlučiti se ili kupiti osnove slastičarstva ili naučiti ukrašavati torte. Zato sam odlučila napraviti kompromis i uzeti obje edukacije. Kvalitetan sadržaj, svaka čast.
Ocjenu je dao/la Helena G., 09.04.2022
O-d-l-i-č-n-o! Slastičarske kreme su mi bile najveći problem. Zajedno sa Sandijem sam ga savladala, sada ih spremam gotovo lijevom rukom. Hvala vam!
Ocjenu je dao/la Petra L., 30.03.2022
Online edukacija o osnovama slastičarstva može biti nešto opsežnija, pa si morate uzeti vremena. No, zahvaljujući zanimljivo pripremljenom sadržaju, to uopće nije problem. Veselim se novim temama.
Ocjenu je dao/la Liza B., 25.03.2022
Sjajan način da ohrabrite i pozovete nove majstore ili gospodarice u svijet slastica.
Ocjenu je dao/la Helena S., 12.03.2022
Najviše mi se sviđa objašnjenje sastojaka i njihovih svojstava. Nije svejedno kakva jaja koristimo i nije bitno ako sastojci nisu zagrijani na sobnu temperaturu. Uzbuđena sam zbog cijelog projekta, BAM slatičarska akademija, to je stvarno sjajan način da naučiš osnove slastičarstva.
Ocjenu je dao/la Blaž Š., 26.02.2022
Odlično, savršeno. Supruga se potpuno zakopala u online obrazovanje. Sjajna ideja za poklon za godišnjicu. Bravo, slastičari.
Ocjenu je dao/la Žana M., 29.01.2022
Osnovna edukacija je malo duža, ali se dotiče svakog predmeta slastičarstva.
Ocjenu je dao/la Neža E., 22.01.2022
Baš super!. Online obrazovanje mogu vidjeti bilo gdje i bilo kada. Najbolja stvar kod ovoga je što su uz svaki set dodani i BAM slastičarski izazovi s kojima se mogu uvjeriti u svoje novostečeno znanje.
Ocjenu je dao/la Mila D., 27.12.2021
Mislila sam da poznajem osnovne sastojke za izradu slastica. Ha, koliko je stvari još bilo skriveno! Hvala Sandi, sad znam kako se koristijo i jedva čekam napraviti desert!
Ocjenu je dao/la Živa Š., 22.12.2021
Neka još netko kaže da je biskvit težak za pripremu! Budete li slijedili upute slastičara Sandija, naučit ćete pripremu i nećete se bojati je li uspjela ili ne. Jer hoće!
Ocjenu je dao/la Klara T., 15.12.2021
Izvrsno bez sumnje. BAM slastičarska akademija ovaj put ste stvarno uspjeli! Preporučam svima!
Ocjenu je dao/la Metka F., 11.12.2021
Toliko trikova i savjeta za kolačiće! Super, ove godine ih radim za božićne poklone.
Ocjenu je dao/la Ronja D., 09.12.2021
Svima bih preporučila ovo obrazovanje. Slastičarstvo je zahtjevna branša, uz pojašnjenje Sandija, prvi korak će sigurno biti lakši.
Ocjenu je dao/la Petra Č., 30.11.2021
Wow! Moj čokoladni mousse je savršen! Hvala Sandi.
Ocjenu je dao/la Klara M., 20.11.2021
Svatko bi trebao znati osnove slastičarstva, stoga ova online edukacija ne bi smjela mimoići vas! Pečem već neko vrijeme, ali sam naučila puno novih stvari.
Ocjenu je dao/la Monika P., 17.11.2021
Sandi, odličan online tečaj o osnovama slastičarstva!
Ocjenu je dao/la Vesna Z., 02.11.2021
Tako mladi, a toliko znanja. Bravo Sandi Planinšek!
Ocjenu je dao/la Ajna H., 09.09.2021
Budući da već neko vrijeme pečem kod kuće, bila sam malo skeptična oko kupovine ovog tečaja. Nakon završenog tečaja mogu reći da sam stekla dublji uvid u samu izradu osnovnih biskvita i krema za koje sam na kraju shvatila da ih nikad prije nisam pripremala odn. barem ne na ovaj način. Također, masu sam uvijek miješala pjenjačom i nisam miješala, kako Sandi stalno naglašava na tečaju. Sada znam kako pravilno miješati, teorijski sam i dobro upućena, a u moju bilježnicu ušla je cijela hrpa novih recepata. Pohvalno!
“Odlični ste!”
Ocjenu je dao/la Stela M., 15.04.2021
Nadam se da ću i ja postati barem mali majstor u pripremi slastica.
“Vrlo poučno.”
Ocjenu je dao/la Nives K., 14.04.2021
Zanimljivo, ono što nitko ne zna o sastojcima i priboru te povijesti ili nastanku od ključne je važnosti...
“Vrhunski tečaj!”
Ocjenu je dao/la Klaudija K., 08.04.2021
Vrhunski tečaj!
“Oduševljena!”
Ocjenu je dao/la Nina N., 23.03.2021
Skidam kapu slastičarskim majstorima jer im treba puno predznanja iz osnova slastičarstva.
“Jako zabavno!”
Ocjenu je dao/la Monika J., 17.03.2021
Nedostaje mi prikaz slaganja torte po slojevima. Inače vrlo zabavno, a ponekad i stresno. Idealno za vrijeme korone kad smo kod kuće i čekamo...
“Odlična tematika!”
Ocjenu je dao/la Petra P., 16.03.2021
Internetska obuka je stvarno super i jedva čekam sljedeću.
“Sve korisne informacije na jednom mjestu”
Ocjenu je dao/la Sonja V., 15.03.2021
Taman pravi sadržaj za nas amatere. Puno korisnih podataka na jednom mjestu, bez beskonačnog pregledavanja interneta. Sandijevu temu o osnovama slastičarstva preporučujem svima koji vole peći kolače, čak i onima koji se time već dulje bave.
“Puno korisnih informacija!”
Ocjenu je dao/la Martina M., 14.03.2021
Dobila sam pregršt korisnih informacija. Možda bi bilo dobro da se za apsolutne početnike pokaže kako se slaže torta. Inače, vrlo sam zadovoljna kupljenim sadržajem.
“Pravi slastičarski majstori :)”
Ocjenu je dao/la Silvija R., 11.03.2021
Sve pohvale gospodinu Sandiju, ali za mene kao početnicu ima premalo informacija tijekom pripreme... Nedostaje mi opis pripreme u receptima.
“Puno novih znanja!”
Ocjenu je dao/la Kristina J., 08.03.2021
Stekla sam ogromnu količinu novih teorijskih znanja i naučila puno tajni koje pomažu učiniti desert još slađim. Povremeno su objašnjenja malo nejasna, ali to ne utječe na kvalitetu stjecanja novih znanja i krajnji rezultat.
“Super BAM slastičarski izazovi!”
Ocjenu je dao/la Stjepan O., 05.03.2021
Jako volim BAM slastičarske izazove koji te očekuju na kraju svakog poglavlja. Kroz njih mogu provjeriti što sam naučio i potiču moju kreativnost. Super je, preporučujem!
“Odlična internetska obuka!”
Ocjenu je dao/la Suzi D., 25.02.2021
Mislim da bi svatko tko rado peče slatkiše kod kuće trebao preuzeti sadržaj i početi učiti osnove slastičarskih tehnika putem interneta. Priznajem da do sada nisam znala da je potrebno dodati još malo masnoće (bademovo brašno itd.) u biskvitnu masu da bismo dobili još bolju strukturu. Preporučujem svima.
“Odlično!”
Ocjenu je dao/la Matić M., 23.02.2021
Sadržaj me je oduševio. Već se radujem sljedećim temama.