Internetski tečaj u pripremi CAKEPOPS -a i POPSICLES -a samo 19,90 EUR! Prijavi se OVDJE.

Sandi Planinšek

( 14 mišljenja)
  • Moderne tehnike pripreme slastica
  • Svojstva osnovnih sastojaka za pečenje
  • Kombinacije okusa osnovnih sastojaka
  • Svojstva i pravilno doziranje šećera
  • Osnove kreme i voćni nadjevi
  • Različite pripreme biskvita
  • Osnove za pripremu različitih krema
  • Priprema keksa i osnovne tehnike s čokoladom
Najprodavanije

49,90 EUR

29,90 EUR

Tko je Sandi Planinšek?

Ne kaže se uzalud da je slastičarstvo vrsta umjetnosti. Sandi Planinšek kuhar je po obrazovanju, a po duši strastveni slastičar. Mladi i nadobudni slastičar radije priprema slastice nalik na voće, a trenutno slastice u svojem prepoznatljivom stilu stvara u jednom poznatom restoranu. Njegova vitrina s desertima podsjeća na svježe ubrane jesenske plodove i sadrži sve od zrelih krušaka do ubranih lješnjaka. Najponosniji je na desert u obliku lješnjaka jer kaže da je tehnički najzahtjevniji.

Zašto osnove slastičarstva?

Kao svaki slastičar, bez obzira na to radiš li deserte samo kod kuće za svoje najmilije ili svoje domaće kreacije želiš podići na novu razinu, bez sumnje je potrebno upoznati se s osnovnim tehnikama slastičarstva. Sandi će s tobom podijeliti osnove slastičarstva, pa ćeš u ovom internetskom tečaju proći sve od svojstava osnovnih sastojaka do recepta za slasnu čokoladnu tortu.

„Naglasak će prije svega biti na praktičnom dijelu stjecanja znanja, a nakon svakog dijela izazvat ću te na BAM slastičarski izazov.”


Sandi Planinšek, slastičar



Osnove slastičarstva

  • Videozapis predstavljanja
  • 20.31 min

    „Brzo se bacimo na posao i pogledajmo što je najvažnije u pripremi za pečenje. Ukratko: priprema „mis en place”. To znači sve, od pripreme sastojaka do pribora za pečenje.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 5.05 min

    „U ovom ćemo videozapisu zajedno savladati svojstva sastojaka koji desertima daju rahlost, okus i povezivanje. Kako ovih dana sve više ljudi prelazi na vegansku prehranu, a naša je slastičarska akademija moderna, dotaknut ćemo se i biljnih alternativa.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 6.35 min

    „Ovaj put ćemo naučiti što povezuje slastice i na što moramo paziti tijekom pripreme. Započet ćemo s brašnom, najčešće korištenim sastojkom, nastaviti sa škrobom i završiti s vrstama sredstava za želiranje.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 22.19 min

    „Sada ulazimo u svijet okusa i aroma. Znamo da svaki sastojak dodaje svoj okus desertu. Znaš li da sastojci s većim udjelom masti i arome daju još jači okus? Morat ćemo biti iznimno oprezni pri doziranju ovih sastojaka.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 21.56 min

    „Čeka nas najslađi, ali ujedno i najopasniji sastojak, šećer. Poznajemo nekoliko vrsta šećera, a zajedno ćemo upoznati šećere koji se najčešće upotrebljavaju u slastičarstvu. Na ovom tečaju pokazat ću ti dva različita postupka za pripremanje karamele, suhi i mokri.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 8.06 min

    „Što je zapravo kremasto punjenje? Kremasto punjenje je kremasti dodatak desertu koji poboljšava i nadopunjuje okus slastice.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 11.41 min

    „Biskvite možemo pripremiti na nekoliko načina. Pokazat ću ti koje vrste postoje, kada se upotrebljavaju i kako ćeš postići da biskvit bude lagan i spužvast.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 7.44 min

    „Imam jako puno poštovanja prema kremama. Mogu biti vrlo jednostavne, ali mogu biti i vrlo zahtjevne, pa najprije moramo naučiti osnove izrade krema.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 9.01 min

    „Po definiciji, mousse je lagana krema koja obuhvaća 3 različite slastičarske tehnike: emulzija, prozračivanje i gelifikacija. Da vidimo što to znači.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 13.41 min

    „Ovaj put ćemo upoznati kreme koje čine temelj klasičnog slastičarstva i koje se upotrebljavaju i danas. Prva krema koju ćemo upoznati je slastičarska krema. Također ćemo učiti o njezinoj raznolikoj upotrebi.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 8.15 min

    „Znamo više vrsta kolača. Podijelit ćemo ih na osnovne kategorije, a ja ću ti reći na što treba paziti tijekom pečenja i pripreme. Tako će tvoji kolači zaista biti najbolji.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 26.26 min

    „Sada smo došli do najboljeg videozapisa o čokoladi u kojem se predstavljaju osnove čokolade i rad s njom. Otkrit ću ti sve tajne i trikove koji su ti potrebni da postaneš majstor u oblikovanju čokolade, a ne obrnuto.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 5.08 min

    „Naučit ćemo dva načina pripreme ganachea. Hladni i topli. Što to znači? Polako, sve ću ti reći u videotečaju.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 3.37 min

    „Očekuje te najzahtjevniji zadatak ove akademije, možemo ga nazvati i završnim ispitom i dodjelom diploma. Malo se šalimo, no ima tu i istine.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

  • 3.25 min

    „Što je to? Zašto nam to uopće treba? Čemu služi HACCP? Moramo li to uopće uzeti u obzir? Ne brini, sve ću ti objasniti.”


    Sandi Planinšek, majstor slastičar

O autoru

Sandi Planinšek

Sandi Planinšek kuhar je po obrazovanju, a po duši strastveni slastičar.  Njegovo stvaralaštvo isprepliće se poslom kuhara jer mu to omogućuje da upozna osobine svih sastojaka, njihove prednosti i nedostatke, pa uvijek točno zna kada, kako i u kojem omjeru treba upotrijebiti osnovne sastojke kako bi deserti bili još bolji. Mlad i nadobudan slastičar pun je trikova, tajni i praktičnih primjera moderne pripreme slastica.

„Najviše volim raditi deserte u obliku voća. Od svih deserta koje sam dosad napravio ili probao, najdraži mi je lješnjak. Tehnički je najzahtjevniji, a vizualni dojam čini ga drugačijim od svih ostalih deserta.”

Mišljenja naših korisnika

4.77 od 5 zvjezdica (14 Ocjena)
11 od 14 ljudi preporučuje ovaj internetski tečaj.
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Ocjenu je dao/la , 09.09.2021

Internetski tečaj preporučen prijateljima..

“Odlični ste!”

Ocjenu je dao/la Stela M., 15.04.2021

Nadam se da ću i ja postati barem mali majstor u pripremi slastica.

Internetski tečaj preporučen prijateljima..

“Vrlo poučno.”

Ocjenu je dao/la Nives K., 14.04.2021

Zanimljivo, ono što nitko ne zna o sastojcima i priboru te povijesti ili nastanku od ključne je važnosti...

Internetski tečaj preporučen prijateljima..

“Vrhunski tečaj!”

Ocjenu je dao/la Klaudija K., 08.04.2021

Vrhunski tečaj!

Internetski tečaj preporučen prijateljima..

“Oduševljena!”

Ocjenu je dao/la Nina N., 23.03.2021

Skidam kapu slastičarskim majstorima jer im treba puno predznanja iz osnova slastičarstva.

Internetski tečaj preporučen prijateljima..

“Jako zabavno!”

Ocjenu je dao/la Monika J., 17.03.2021

Nedostaje mi prikaz slaganja torte po slojevima. Inače vrlo zabavno, a ponekad i stresno. Idealno za vrijeme korone kad smo kod kuće i čekamo...

Internetski tečaj preporučen prijateljima..

“Odlična tematika!”

Ocjenu je dao/la Petra P., 16.03.2021

Internetska obuka je stvarno super i jedva čekam sljedeću.

Internetski tečaj preporučen prijateljima..

“Sve korisne informacije na jednom mjestu”

Ocjenu je dao/la Sonja V., 15.03.2021

Taman pravi sadržaj za nas amatere. Puno korisnih podataka na jednom mjestu, bez beskonačnog pregledavanja interneta. Sandijevu temu o osnovama slastičarstva preporučujem svima koji vole peći kolače, čak i onima koji se time već dulje bave.

Internetski tečaj preporučen prijateljima..

“Puno korisnih informacija!”

Ocjenu je dao/la Martina M., 14.03.2021

Dobila sam pregršt korisnih informacija. Možda bi bilo dobro da se za apsolutne početnike pokaže kako se slaže torta. Inače, vrlo sam zadovoljna kupljenim sadržajem.

“Pravi slastičarski majstori :)”

Ocjenu je dao/la Silvija R., 11.03.2021

Sve pohvale gospodinu Sandiju, ali za mene kao početnicu ima premalo informacija tijekom pripreme... Nedostaje mi opis pripreme u receptima.

“Puno novih znanja!”

Ocjenu je dao/la Kristina J., 08.03.2021

Stekla sam ogromnu količinu novih teorijskih znanja i naučila puno tajni koje pomažu učiniti desert još slađim. Povremeno su objašnjenja malo nejasna, ali to ne utječe na kvalitetu stjecanja novih znanja i krajnji rezultat.

“Super BAM slastičarski izazovi!”

Ocjenu je dao/la Stjepan O., 05.03.2021

Jako volim BAM slastičarske izazove koji te očekuju na kraju svakog poglavlja. Kroz njih mogu provjeriti što sam naučio i potiču moju kreativnost. Super je, preporučujem!

Internetski tečaj preporučen prijateljima..

“Odlična internetska obuka!”

Ocjenu je dao/la Suzi D., 25.02.2021

Mislim da bi svatko tko rado peče slatkiše kod kuće trebao preuzeti sadržaj i početi učiti osnove slastičarskih tehnika putem interneta. Priznajem da do sada nisam znala da je potrebno dodati još malo masnoće (bademovo brašno itd.) u biskvitnu masu da bismo dobili još bolju strukturu. Preporučujem svima.

Internetski tečaj preporučen prijateljima..

“Odlično!”

Ocjenu je dao/la Matić M., 23.02.2021

Sadržaj me je oduševio. Već se radujem sljedećim temama.

Internetski tečaj preporučen prijateljima..

Najčešća pitanja

Ne, e-knjige su dostupne samo u digitalnom obliku.
Termin obrazovanja nije naveden. Iznajmljeno online obrazovanje možete pogledati u korisničkom profilu kada želite i koliko puta želite.

U tvojem korisničkom profilu čeka te kartica „Zaradi 37 kuna”. Sve što trebaš učiniti je podijeliti svoje sjajno korisničko iskustvo sa svojim prijateljima. Nakon registracije s tvojom šifrom za aktivaciju, oni dobivaju kredit od 37 kuna, a ti ćeš također zaraditi 37 kuna za svaku kupnju. Vrijednost bodova možeš pratiti u svojem BAM novčaniku i iskoristiti ga za kupnju sljedeće internetske obuke.

Poveznicu i upute za aktiviranje korisničkog računa dobit ćeš poštom. Odabranom internetskom sadržaju možeš pristupiti nakon što ispravno uneseš adresu e-pošte i lozinku, koje moraju biti iste kao one koje si naveo/la u postupku kupnje, te nakon što uneseš ispravnu šifru za aktivaciju. Sadržaj se nalazi u tvojem profilu, u odjeljku „Moja internetska obuka”.  
Da, po dovršetku svih izazova čekat će te potvrda odnosno certifikat. Dakle, kad sve izazove označiš kao dovršene, dobit ćeš potvrdu od slastičara s kojim si došao do kraja kupljenog internetskog sadržaja.
Još pitanja

29,90 EUR

Ova stranica upotrebljava kolačiće.

Nastavkom upotrebe web-stranice prihvaćate upotrebu kolačića. Saznaj više

Odaberi kolačiće