Ne kaže se uzalud da je slastičarstvo vrsta umjetnosti. Sandi Planinšek kuhar je po obrazovanju, a po duši strastveni slastičar. Mladi i nadobudni slastičar radije priprema slastice nalik na voće, a trenutno slastice u svojem prepoznatljivom stilu stvara u jednom poznatom restoranu. Njegova vitrina s desertima podsjeća na svježe ubrane jesenske plodove i sadrži sve od zrelih krušaka do ubranih lješnjaka. Najponosniji je na desert u obliku lješnjaka jer kaže da je tehnički najzahtjevniji.
Monotorte ubrajaju se u slastice kod kojih kreativnost i mašta ne poznaju granice. Neograničena igra oblicima, okusima i tehnikama pripreme omogućuje ti da prijatelje, na primjer, zadiviš punom košarom krušaka. Tko kaže da torta mora biti okrugla? Sandi će te voditi kroz pripremu monotorti u obliku voća te monoslastica kao što su Raffaello i Ferrero Rocher. S tobom će podijeliti tajne pripreme glatkih krema, sočnih pirea i blještavih glazura. Otkrit će ti i nekoliko trikova koji će ti pomoći da monotorte pripremiš bez mnogo različitog pribora. Krajnji će rezultat, međutim, biti zadivljujući.
„Otkrit ću ti tajne koje će ti omogućiti da zadivljujuće monoslastice pripremiš kod kuće, bez skupog pribora.”
24.37 min
„Jagoda, presvučena nappage glazurom, ima vrlo poseban sjaj. Servirana na posteljici od čokolade, lako se može zamijeniti za pravu.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
25.13 min
„Kuhat ćemo koru i koštice kruške zajedno s mesom kruške i na taj ćemo način dodatno naglasiti okus kruške koji stvarno želimo postići u ovoj monoporcijskoj torti.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
34.26 min
„Prije glaziranja smjesu u obliku lješnjaka treba stvarno dobro ohladiti kako bi ostala na drvenom štapiću i kako ne bi otpala tijekom glaziranja.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
10.11 min
„Zagrij Raffaello kuglicu rukama kako bi postala ljepljiva. Tako će se vafel list za oblatne lakše prilijepiti za kuglicu.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
9.15 min
„Kao točku na i, pokrit ćemo naš Roche zlatnim jestivim listom kako bi izgledao baš poput onoga iz trgovine.”
Sandi Planinšek, majstor slastičar
Ne kaže se uzalud da je slastičarstvo vrsta umjetnosti. Sandi Planinšek kuhar je po obrazovanju, a po duši strastveni slastičar. Mladi i nadobudni slastičar radije priprema slastice nalik na voće, a trenutno slastice u svojem prepoznatljivom stilu stvara u jednom poznatom restoranu. Njegova vitrina s desertima podsjeća na svježe ubrane jesenske plodove i sadrži sve od zrelih krušaka do ubranih lješnjaka. Najponosniji je na desert u obliku lješnjaka jer kaže da je tehnički najzahtjevniji.
Monotorte ubrajaju se u slastice kod kojih kreativnost i mašta ne poznaju granice. Neograničena igra oblicima, okusima i tehnikama pripreme omogućuje ti da prijatelje, na primjer, zadiviš punom košarom krušaka. Tko kaže da torta mora biti okrugla? Sandi će te voditi kroz pripremu monotorti u obliku voća te monoslastica kao što su Raffaello i Ferrero Rocher. S tobom će podijeliti tajne pripreme glatkih krema, sočnih pirea i blještavih glazura. Otkrit će ti i nekoliko trikova koji će ti pomoći da monotorte pripremiš bez mnogo različitog pribora. Krajnji će rezultat, međutim, biti zadivljujući.
„Otkrit ću ti tajne koje će ti omogućiti da zadivljujuće monoslastice pripremiš kod kuće, bez skupog pribora.”
U tvojem korisničkom profilu čeka te kartica „Zaradi 37 kuna”. Sve što trebaš učiniti je podijeliti svoje sjajno korisničko iskustvo sa svojim prijateljima. Nakon registracije s tvojom šifrom za aktivaciju, oni dobivaju kredit od 37 kuna, a ti ćeš također zaraditi 37 kuna za svaku kupnju. Vrijednost bodova možeš pratiti u svojem BAM novčaniku i iskoristiti ga za kupnju sljedeće internetske obuke.
Mišljenja naših korisnika
Ocjenu je dao/la Veronika D., 12.07.2022
Sjajno! Još jedna online edukacija o modernim slasticama koje u Hrvatskoj još nisu toliko poznate. Budući da je online obuka pripremljena za početnike, sigurna sam da će jednoporcijski kolači svima brzo postati poznati.
Ocjenu je dao/la Viktorija V., 04.07.2022
izvrsno! Sretna sam što me na online edukaciji očekuju recepti i postupci pripreme slastica.
Ocjenu je dao/la Jasna D., 30.06.2022
Priprema tehnički zahtjevnih slastica je dobro objašnjena, sviđa mi se što korak mogu proučiti nekoliko puta. Odlično online obrazovanje.
Ocjenu je dao/la Vita P., 26.06.2022
Osim prenošenja znanja, sviđa mi se i to što svaki tečaj ima svoj izazov. Stečeno znanje također se primjenjuje u praksi.
Ocjenu je dao/la Vedrana D., 14.06.2022
Jedva čekam sljedeću temu
Ocjenu je dao/la Pika Z., 07.06.2022
Lješnjaci, kruške i jagode više nisu voće koje raste u mom vrtu, već slastice koje "rastu" u mojoj kuhinji.
Ocjenu je dao/la Minka Š., 22.05.2022
Zadnji put sam pripremila monotortu od jagoda za sestrin rođendan. Dugo sam je morala uvjeravati da sam jo zapravo sama pripremila. Pričala sam joj za BAM slastičarsku akademiju, sada uči kako se pravi kolač od lješnjaka. Izvrsno, nastavit ću preporučivati.
Ocjenu je dao/la Maša L., 06.05.2022
Prije je izrada monocakesa bila samo pitanje. Sada je priprema uspjela!
Ocjenu je dao/la Uroš L., 17.04.2022
Kratka, ali vrlo intenzivna online edukacija. Preporučam svima!
Ocjenu je dao/la Miha P., 09.04.2022
Ne znate što pokloniti svojoj ženi? Ona će biti sretna jer uči nove tehnike, a ja jer mogu isprobati sve slastice!
Ocjenu je dao/la Marjana F., 20.02.2022
Jedva mogu vjerovati! Koliko slastičarskih tehnika još ne znam.
Ocjenu je dao/la Patricija F., 02.02.2022
Ne samo da izgleda kao pravo voće, već ima i okus! Bravo, Sandi.
Ocjenu je dao/la Petja S., 22.12.2021
Uz malo vježbe, moji jednoporcijski kolači će stvarno izgledati kao oni u kutiji u trgovini
Ocjenu je dao/la Mihaela G., 18.12.2021
O da!
Ocjenu je dao/la Vera M., 13.12.2021
Sandi Planinšek je pravi majstor. Od osnova slastičarstva do modernih jednoporcijskih kolača. Jedva čekam tvoj sljedeći online tečaj.
Ocjenu je dao/la Tatjana Z., 12.10.2021
Super, jedva čekam da pogledam.
Ocjenu je dao/la Anja T., 17.09.2021
Čuvenu kuglu Ferrero Rocher mogu sama napraviti! Još veća prednost je što ga mogu napraviti u veličini koju volim!
Ocjenu je dao/la Jana G., 14.07.2021
Nitko mi nije vjerovao da torta može izgledati kao prava jagoda. Pa, sad su uzbuđeni.
Ocjenu je dao/la Maja L., 27.06.2021
Iz čistog interesa pročitala sam opis online edukacije. Nevjerojatno, stvorila sam svoju Raffaello kuglu. Okusi i tehnika pripreme su izvrsni!
“Vježba čini majstora”
Ocjenu je dao/la Margareta O., 12.04.2021
Sada se i sama mogu pohvaliti prekrasnom mono slasticom. Istina je, vježba čini majstora! Hvala na svim savjetima.
Ocjenu je dao/la Jure F., 11.04.2021
Vrlo zanimljivo, jer znate, tečajeva ili znanja nikad dosta. ;)
“Aktualne i zanimljive teme”
Ocjenu je dao/la Sanja G., 11.04.2021
Odlične teme. Drago mi je što sam se mogla okušati u pripremi malo drugačijih slastica.
“Jednostavna priprema i jednostavni sastojci”
Ocjenu je dao/la Dora Z., 07.04.2021
Priprema predstavljenih mono-porcijskih torti je jednostavna, ali prilično dugotrajna zbog hlađenja kreme, što je potpuno razumljivo. Krajnja očekivanja zbog toga su još veća. Super je!
“Bilo je stvarno posebno!”
Ocjenu je dao/la Katica K., 06.04.2021
Vrlo zanimljiv izbor mono slastica, dobro predstavljeno i s jednostavnim priborom.
“Ostao je samo prazan tanjur”
Ocjenu je dao/la Jure S., 06.04.2021
Za obitelj sam pripremao Raffaelo i Ferrero Rocher. Na kraju nije ostala ni mrvica, smazali bismo i tanjur kad bismo mogli. Jedva čekaju monotorte u obliku voća, a isto tako i ja. Odličan tečaj!